ZmajevaKugla.RS Blog

Igrice, muzika, pozadine i ostale zanimljivosti Zmajeve Kugle.

Kako preuzeti epizode sa sajta "ZmajevaKugla.RS"?

05 November, 2017 | Zanimljivosti

undefined

Većina voli da gleda onlajn, dok neki vole da to imaju i u svom računaru. Verujem da mnogi već znaju kako da preuzmu fajlove sa interneta, ne samo sa našeg sajta, već i sa mnogih drugih. Ali evo nekih objašnjenja i mini tutorijala za one koji bi hteli da preuzmu epizode Zmajeve Kugle, a pritom ne znaju kako. Pre svega da kažem, svaka epizoda i sve ostalo može da se preuzima sa sajta "ZmajevaKugla.RS", i nije nam u cilju da to onemogućavamo. :)

Kao što znate, na sajtu "ZmajevaKugla.RS" možete da gledate sve epizode onlajn i svaka epizoda ubačena je na neki hosting koji omogućava strimovanje video fajlova a to su uglavnom: Gugl Disk, 4shared, OpenLoad, Vidoza, mp4upload i još mnogi drugi.

Mi se služimo raznim hostinzima, iz razloga što svaki hosting briše epizode odmah ili nakon nekog određenog vremena. Elem, to nije tema ovog teksta. Kako da preuzmete neku od epizoda? Naredni tekst odnosi se isključivo za Web preuzimanje, sa telefona je malo teže, ali takođe ima načina, ali o tome ćemo na kraju. ;)

Pre svega, za globalno preuzimanje fajlova preporučujemo da skinete dodatak za Chrome pod nazivom "Video Downloader Plus". Tačnije - OVAJ (otvoriće se u novom prozoru, zatim kliknite na "Dodaj u Chrome"). Uz pomoć tog dodatka možete da preuzmete jednim klikom bilo koji video na internetu, ne samo na našem sajtu. Jednostavno, otvorite stranicu gde se nalazi neki strim, pustite video i dodatak će automatski prepoznati video i ponudiće vam "Download" dugme u uglu.

To izgleda ovako* (za prikaz u punoj veličini kliknite na sliku):

undefined

 *Dodatak je se svojevremeno ažurirao, pa su moguće razlike u izgledu u odnosu na dati snimak ekrana, ali funkcionalnost je ista.

To je najlakši mogući način i najbrži.

Takođe postoji i način i bez dodataka. Svaki hosting pored strimovanja, nudi i mogućnost preuzimanja fajlova.

Sve što treba da uradite jeste da pređete na direktnu stranicu sa epizodom na određenom hostingu. Primera radi, da bi preuzeli sa Gugl Diska, jednostavno kliknite na kockicu u gornjem desnom uglu strima, ne ekrana, već prozora sa epizodom. Klikom na to dugme otvara se stranica sa epizodom na Disku gde imate opciju da preuzmete fajl. Procedura je ista i za sve druge hostinge. Za 4shared, kliknite na dugme "4shared" u donjem desnom uglu strima... svaki hosting ima oznaku i dugme njihovog hostinga. Jedino je izuzetak hosting OpenLoad, gde je procedura najlakša. Jednostavno idete desnim klikom na strim i kliknete "Sačuvaj video snimak kao..." i to je to. OpenLoad ima opciju isključivanja te opcije, mi to ne koristimo ;)

Rekao bih da sam sve pojasnio povodom Web verzije. A što se tiče telefona, pa... Sa telefona možete da preuzimate ovom drugom metodom bez korišćenja dodataka... Procedura je svuda ista, jedino što je teže rukovati sa telefona nego sa kompjutera. :)

Hvala što ste posetili blog. Ako imate neko pitanje povodom preuzimanja, postavite ga ovde u komentarima ili na "welicak94@zmajevakugla.rs".

Uživajte u gledanju Zmajeve Kugle na "ZmajevaKugla.RS".

    Komentari

    comments powered by Disqus
    Početna SAJT | Početna BLOG